Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Krimi

OKRADOL JU: Dôchodkyňu mal obrať údajný sused o 1000 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Neznámy páchateľ v pondelok (21. 9.) podľa policajtov ponúkol poškodenej na zastávke MHD na Hanáckej ulici v Bratislave odvoz autom.

Bratislava 23. septembra (TASR) - Bratislavskí policajti vyšetrujú prípad, keď sa obeťou podvodného konania stala 83-ročná dôchodkyňa. Neznámy páchateľ, vydávajúci sa za suseda, poškodenú uviedol do omylu a obohatil sa o 1000 eur. Bratislavskí policajti o tom informovali na sociálnej sieti.

Neznámy páchateľ v pondelok (21. 9.) podľa policajtov ponúkol poškodenej na zastávke MHD na Hanáckej ulici v Bratislave odvoz autom. Počas jazdy jej mal ponúkať rôzne voňavky a bandáže. Keďže poškodená nemala pri sebe hotovosť, mala si ísť vybrať peniaze do bankomatu.

"Počas toho, ako žena vybrala peniaze z bankomatu, ju zmiatol a opätovne vyzval k zadaniu PIN kódu. Následne ju zaviezol na ňou požadované miesto," informovali. Poškodená mala neskôr zistiť, že jej bol toho dňa z účtu vykonaný aj výber vo výške 1000 eur.

"Vyšetrovateľ Policajného zboru SR v danej veci začal trestné stíhanie pre trestný čin podvodu," spresnili policajti s tým, že v prípade preukázania viny hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na tri až desať rokov.