Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Krimi

STREĽBA VO FRANCÚZSKU: Muž postrelil piatich ľudí, zrejme išlo o drogy

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Jedna zo zranených osôb je podľa nich v ohrození života, dve ďalšie obete utrpeli ťažké strelné zranenia.

Metz 14. mája (TASR) - Najmenej piatich ľudí postrelil muž pri meste Metz na severovýchode Francúzska blízko luxemburských hraníc, uviedli v nedeľu tamojšie úrady. TASR správu prevzala z agentúry DPA.

Jedna zo zranených osôb je podľa nich v ohrození života, dve ďalšie obete utrpeli ťažké strelné zranenia.

K streľbe došlo podľa úradov ešte v sobotu vo večerných hodinách. Útočník spustil paľbu z auta na skupinu mladých ľudí v obci Villerupt severne od mesta Metz v departemente Meurthe-et-Moselle. Miesto, kde došlo k streľbe, je podľa tamojších predstaviteľov známe obchodovaním s drogami.

Jedna z postrelených osôb je maloletá, najstaršia obeť streľby má 30 rokov, píše DPA.

Noviny Le Parisien v nedeľu uviedli, že páchateľa už medzičasom polícia identifikovala. Miestni predstavitelia však túto informáciu nepotvrdili a naďalej o ňom hovorili ako o páchateľovi na úteku.

Noviny tiež citovali úrad miestneho starostu Pierra Spiazaka, podľa ktorého možno predpokladať, že v prípade streľby mohlo ísť o vyrovnávanie si účtov. Vo Francúzsku totiž často dochádza k tomu, že osoby pohybujúce sa prostredí obchodu s drogami vezmú spravodlivosť do svojich rúk, konštatuje DPA. Zvlášť postihnutá je v tejto súvislosti juhofrancúzska metropola Marseille.