Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Krimi

V Košickom kraji odhalili nelegálnu výrobňu cigariet

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Finančná správa SR

Kriminalistom sa podarilo zaistiť spolu 2200 kilogramov tabaku, 1200 kusov cigariet značky Marlboro bez platnej kontrolnej známky aj dve kompletné zariadenia na spracovanie tabaku.

Košice 2. novembra (TASR) – Ozbrojeným príslušníkom Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚFS) sa podarilo odhaliť nelegálnu výrobňu cigariet. V rámci akcie Kuriér v Košickom kraji zaistili zariadenie na spracovanie a výrobu tabaku, stovky kusov cigariet bez kontrolnej známky či iných komponentov súvisiacich s trestnou činnosťou. "Škoda na spotrebnej dani z tabaku predstavuje 210.000 eur, päť osôb je väzobne stíhaných," informovala v stredu hovorkyňa Finančného riaditeľstva SR Martina Rybanská.

Príslušníci KÚFS minulý týždeň vykonali v Košickom kraji prehliadky viacerých bytových a nebytových priestorov. Cieľom akcie bolo zdokumentovať trestnú činnosť v súvislosti s porušovaním Trestného zákona. Kriminalistom sa podarilo zaistiť spolu 2200 kilogramov tabaku, 1200 kusov cigariet značky Marlboro bez platnej kontrolnej známky, dve kompletné zariadenia na spracovanie tabaku, ako aj vybavenie na výrobu, respektíve plnenie cigariet.

"V ich rukách skončili mobilné telefóny, SIM karty, USB kľúče, počítače, dve motorové vozidlá, písomnosti a iné komponenty súvisiace s trestnou činnosťou. Našli a zaistili tiež finančnú hotovosť vo výške 34.850 eur a 48.100 českých korún," uviedla Rybanská. Počas akcie zadržali sedem osôb slovenskej a poľskej národnosti, päť osôb je väzobne stíhaných.

KÚFS počas výkonu akcie zistil na mieste aj ďalšie porušenia zákona mimo svojej vecnej príslušnosti a odstúpil ich na riešenie príslušným orgánom.