Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Krimi

ZHORELO 18 HEKTÁROV OBILIA: Požiar vznikol pri Trnave

Na snímke hasiči zabraňujú rozširovaniu požiaru na zhorenisku na poli pri sídlisku Prednádražie v Trnave vo štvrtok 30. júna 2022. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

K zraneniu osôb nedošlo.

Trnava 30. júna (TASR) – Vo štvrtok podvečer vznikol v Trnave požiar na poli v lokalite Prednádražie za železničnou traťou. Pri požiari zhorelo nepokosené obilie na rozlohe 18 hektárov. Na mieste zasahovali profesionálni hasiči a jednotky dobrovoľných hasičov z viacerých obcí v okolí Trnavy. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave Lena Košťálová.

Požiar lokalizovali o 19.50 h, na mieste zostávajú hasiči a hľadajú skryté ohniská. Na miesto sa dostavil zisťovateľ príčin požiaru. K zraneniu osôb nedošlo.

K udalosti privolali šesticu trnavských profesionálnych hasičov s tromi kusmi techniky a dobrovoľníkov z obcí Križovany nad Dudváhom, Hrnčiarovce nad Parnou, Voderady, Vlčkovce a Zeleneč, spolu 43 príslušníkov s 11 kusmi techniky. "Požiar pri starom depe si vyžiadal aj výluku železničnej dopravy," doplnila Košťálová.

Polícia podľa informácie na sociálnej sieti vyšetruje príčiny vzniku požiaru.
Na snímke hasiči zabraňujú rozširovaniu požiaru na zhorenisku na poli pri sídlisku Prednádražie v Trnave vo štvrtok 30. júna 2022.
Foto: TASR - Lukáš Grinaj