Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Krimi

Pri dopravnej nehode v Hnúšti zomreli traja mladí ľudia

Bez popisu Foto: TASR/AP

Vodič aj dvaja spolujazdci boli vo veku 21 a 25 rokov.

Hnúšťa 13. marca (TASR) – K tragickej dopravnej nehode došlo vo štvrtok 12. marca o 22.35 h v Hnúšti. Ako TASR informovala dnes hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová, zomreli pri nej traja mladí ľudia.

Nehodu zapríčinil 24-ročný vodič, ktorý nezvládol riadenie osobného motorového vozidla Opel Astra Kombi na štátnej ceste I/72 v časti Likier v smere od Hnúšte. "Pri prejazde miernej ľavotočivej zákruty, na rovnom úseku cesty, neprispôsobil rýchlosť jazdy vozidla svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla a situácii v cestnej premávke, následkom čoho zišiel z cesty vpravo na chodník. Následne prešiel s vozidlom na svah vedľa chodníka a prednou časťou narazil do betónového múrika a železobetónového elektrického stĺpa, od ktorého vozidlo odhodilo a zostalo stáť prednou časťou otočené smerom na Hnúšťu," uviedla hovorkyňa.

Ako ďalej spomenula, pri dopravnej nehode vodič aj dvaja spolujazdci vo veku 21 a 25 rokov, všetci z Hnúšte, utrpeli ťažké zranenia, ktorým na mieste nehody podľahli. "Na mieste dopravnej nehody bol prítomný aj znalec z odboru cestnej dopravy a do vyšetrovania boli pribratí aj znalci zo súdneho lekárstva. Vyšetrovateľ v Rimavskej Sobote začal trestné stíhanie pre zločin usmrtenia," uzavrela hovorkyňa.

Na mieste nehody zasahovali aj hasiči. "Po nahlásení dopravenej nehody boli na miesto vyslaní traja príslušníci Hasičského záchranného zboru (HaZZ) s technikou z Hasičskej stanice v Hnúšti. Po príchode začali s vyslobodzovaním postihnutých osôb z havarovaného vozidla pomocou hydraulického vyslobodzovacieho zariadenia," uviedol hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ v Banskej Bystrici Erik Piater.

Ako dodal, počas vyslobodzovacích prác sa na miesto dostavila posádka záchrannej zdravotnej služby s lekárom, ktorý konštatoval smrť u všetkých postihnutých osôb. "Následne boli vykonané protipožiarne opatrenia a miesto udalosti ponechané príslušníkom polície za účelom zdokumentovania dopravnej nehody," povedal Piater.

Podľa jeho ďalších slov po zdokumentovaní hasiči z havarovaného vozidla za pomoci náradia vyslobodili telá usmrtených osôb a odovzdali ich pohrebnej službe. "Následne asistovali pri naložení auta na vozidlo odťahovej služby a z vozovky odstránili uniknuté prevádzkové kvapaliny a úlomky z havarovaného vozidla," zakončil hovorca.