Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Krimi

Pred 10 rokmi vybuchla bomba v bratislavskom Jadrane

Na archívnej snímke miesto činu 2 .12. 2004. Foto: TASR/archív

Ďalšieho násilného trestného činu v obchodnom centre Jadran sa už nedočkáme. V roku 2007 ho zrovnali so zemou. Na jeho mieste stojí polyfunkčný komplex budov.

Bratislava 2. decembra (TASR) – Pred desiatimi rokmi, 2. decembra 2004, došlo v reštaurácii Jadran na Nevädzovej ulici v bratislavskom Ružinove k výbuchu.

Explózia zranila štyroch ľudí, z nich dvoch ťažko. Polícia prišla k záveru, že išlo o vybavovanie si účtov v podsvetí.

Útok bol podľa slov vyšetrovateľov namierený proti kontroverznému podnikateľovi a spolumajiteľovi reštaurácie Ivovi R. K obchodnému komplexu Jadran prišiel podnikateľ na terénnom mercedese. Keď s dvoma mužmi svojej ochranky vošiel služobným vchodom do reštaurácie, nastala explózia na diaľku odpálenej bomby.

Na archívnej snímke miesto činu 2 .12. 2004.
Foto: TASR/archív
Ivo R. a jeden ochrankár boli ťažko zranení, druhý ochrankár bol zranený ľahko. Štvrtým zraneným bol učiteľ z neďalekej Obchodnej akadémie, ktorý sa tu náhodne krátko pred výbuchom stretol so svojou dcérou.

Tlaková vlna rozbila sklo na okolitých obchodoch, okná na Obchodnej akadémii a neďaleko zaparkovaných autách. Explózia zničila stenu skladu, budova však odolala.

Obchodný komplex Jadran sa v súvislosti s násilnými trestnými činmi neobjavil v médiách prvýkrát. Už 1. marca 2001 neznámi mladíci bejzbalovými palicami rozbili zariadenie reštaurácie a biliardového klubu, pričom zranili niekoľko ľudí.

Albánsky majiteľ jedného z podnikov obvinil z útoku konkurenčnú skupinu. O týždeň neskôr v Jadrane vybuchol granát a usmrtil atentátnika - 33-ročného Srba, ktorý sa ho pokúsil nastražiť. Podnik bol v čase incidentu zatvorený. Podľa polície oba prípady spolu súviseli, pravdepodobne išlo o vyrovnávanie si účtov v podsvetí.

Ďalšieho násilného trestného činu v obchodnom centre Jadran sa už nedočkáme. V roku 2007 ho zrovnali so zemou. Na jeho mieste stojí polyfunkčný komplex budov.