Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Krimi

Muža zachytil kamión: Chodec bol pod vplyvom alkoholu

Snímka z miesta nehody. Foto: FB Polícia SR - Banskobystrický kraj

Polícia v súvislosti s prípadom začala trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví, do vyšetrovania bol pribratý aj znalec z odboru cestnej dopravy.

Bátka 28. februára (TASR) - Na ceste I/16 pred obcou Bátka v okrese Rimavská Sobota došlo v utorok (27. 2.) večer k dopravnej nehode, pri ktorej sa ťažko zranil 36-ročný chodec. Muža zachytil prechádzajúci kamión, v krvi chodca zistili prítomnosť alkoholu. Na sociálnej sieti o tom informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici.

"Podľa doterajších zistení 61-ročný vodič nákladného vozidla, občan Rumunska, idúc v smere od Tornale na Rimavskú Sobotu zachytil prednou časťou vozidla chodca, ktorý sa mal pohybovať po ceste," priblížila polícia. Muž pri zrážke utrpel ťažké zranenia, ktoré si vyžiadali jeho prevoz do rimavskosobotskej nemocnice.

Polícia v súvislosti s prípadom začala trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví, do vyšetrovania bol pribratý aj znalec z odboru cestnej dopravy. Dychová skúška u vodiča kamiónu bola negatívna, v prípade chodca bol nariadený odber krvi, ktorého výsledky potvrdili prítomnosť alkoholu.

"Vzhľadom na skutočnosť, že všetky ďalšie okolnosti nehody sú predmetom vyšetrovania a znaleckého skúmania, nie je možné v tejto fáze poskytnúť podrobnejšie informácie," dodala polícia.