Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Krimi

V Košiciach z auta ukradli spravodajskú kameru a mikrofón

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Prešovskej spoločnosti spôsobili škodu vo výške 10.000 eur.

Košice 25. februára (TASR) – Spravodajskú kameru a bezdrôtový mikrofón ukradol doposiaľ neznámy páchateľ, ktorý sa v utorok (24.2.) medzi 13.20 a 13.45 h v Košiciach na Bardejovskej ulici vlámal do vozidla zn. Škoda Fabia. "Prešovskej spoločnosti spôsobil škodu vo výške 10.000 eur," informoval dnes košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

K vlámaniam do áut došlo v utorok aj v Michalovciach a Čiernej nad Tisou (okr. Trebišov). Na michalovskej Masarykovej ulici medzi 18.00 a 20.00 h zlodej ukradol z vozidla zn. Audi A8 príručnú pánsku kabelu s osobnými dokladmi a finančnou hotovosťou 1900 eur. Spôsobil pritom celkovú škodu za 2400 eur.

V meste Čierna nad Tisou na Zimnej, Záhradnej a Školskej uliciach, a na Námestí pionierov sa páchatelia vlámali do ôsmich áut rôznych značiek (Fiat, Honda, Škoda, Daewo, Volkswagen, Citroën). "Z vozidiel odcudzili takmer všetko, čo našli, a to doklady, autorádiá, USB kľúče, reproduktory, lekárničky, zdvihák, výstražný trojuholník, detský podsedák, sady kľúčov, lyžiarske okuliare, autonabíjačku aj autobatérie a rôzne ponechané veci vo vozidle. Spôsobili tak celkovú škodu za takmer 1900 eur," uviedol Szabó.

Polícia po páchateľoch intenzívne pátra. Upozorňuje pritom občanov, aby si ani pri krátkom opustení vozidla nenechávali v ňom na viditeľnom mieste cenné veci, ako sú fotoaparáty, kamery, mobilné telefóny, notebooky, navigačné systémy, doklady, finančnú hotovosť, kabelky, pracovné náradie, športovú výstroj, ale ani prázdne tašky. Tie lákajú zlodejov a často sa stávajú pre nich ľahkou korisťou. Pri krádeži vlámaním do vozidla pritom často dochádza nielen k odcudzeniu vecí, ale aj k nezanedbateľnému poškodeniu auta.