Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Krimi

Súd v Trenčíne bude opätovne rozhodovať v prípade útoku na autobus

Ilustračná snímka Foto: Ilustračné foto

Presnejšie ide o konkrétne obmedzenia pre obžalovaného, v praxi môže ísť napríklad o zákaz návštevy športových podujatí a podobne.

Bratislava 19. júla (TASR) – Krajský súd (KS) v Trenčíne musí doplniť svoj rozsudok v prípade obžalovaného Filipa K., ktorý mal v roku 2012 spolu s ďalšou osobou napadnúť autobus s mladými bratislavskými hokejistami. V rámci dovolacieho konania o tom dnes rozhodol Najvyšší súd (NS) SR.

Dovolanie v tejto veci podal generálny prokurátor. Podľa jeho názoru totiž KS v Trenčíne pri ukladaní trestu opomenul obžalovanému Filipovi K. uložiť aj primerané povinnosti a obmedzenia, hoci mu to prikazuje zákon.

NS SR dnes dovolaniu prokurátora vyhovel. "Krajskému súdu sa prikazuje, aby doplnil neúplný výrok o treste," skonštatoval sudca.

O konkrétnych obmedzeniach pre obžalovaného bude teraz rozhodovať KS v Trenčíne, v praxi môže ísť napríklad o zákaz návštevy športových podujatí a podobne.

Podľa polície mali dvaja Žilinčania, v tom čase vo veku 21 a 23 rokov, v októbri 2012 v podvečer na ceste I/50 pri Mníchovej Lehote v okrese Trenčín zaútočiť na autobus, ktorý viezol mladých hokejistov z Bratislavy. Obvinení sa mali postaviť na cestu a mávať rukami na prichádzajúci autobus. Keď vodič spomalil, mali hodiť do čelného skla kamene. Vodič si reflexívne schoval tvár, a preto sa na pár sekúnd stal autobus plný ľudí neovládateľný.

"Kriminalisti z Trenčína v spolupráci s kriminalistami zo Žiliny vykonali viaceré domové prehliadky. Pri týchto zaistili rôzne predmety (dymovnice, teleskopický obušok, chladné zbrane, tričká a mikiny s príslušnosťou ku klubu Žilinskí fanatici, šále z rôznych klubov, tzv. trofeje)," uviedla v minulosti trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová.

KS v Trenčíne nakoniec rozhodol o uložení podmienečných trestoch pre obžalovaných v dĺžke trvania dva, resp. tri roky.