Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Krimi

Lehel H. obžalovaný z piatich vrážd zostáva vo väzbe

Na archívnej snímke obžalovaný Lehel H. (vľavo) prichádza do súdnej miestnosti v sprievode eskorty 22. februára 2021 v Pezinku. Foto: TASR - Martin Baumann

Lehel H. je okrem vrážd obžalovaný aj zo skutkov podporovania a zosnovania zločineckej skupiny sátorovcov a krádeže 45,5 milióna slovenských korún z bezpečnostnej schránky v Dunajskej Strede.

Bratislava 17. marca (TASR) - Lehel H. obžalovaný z piatich vrážd zostáva naďalej vo väzbe. Rozhodol o tom v stredu Najvyšší súd (NS) SR. TASR o tom informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

"Senát 1T Najvyššieho súdu na dnešnom neverejnom zasadnutí rozhodol tak, že obžalovaného L. H. ponechal v útekovej a preventívnej väzbe," dodala Važanová.

Špecializovaný trestný súd v Pezinku (ŠTS) koncom februára zamietol žiadosť Lehela H. o prepustenie z väzby s tým, že dôvody väzby naďalej trvajú a nenahradil ju obmedzeniami. Lehel H. argumentoval nezákonnou väzbou a prieťahmi v konaní.

Lehel H. je okrem vrážd obžalovaný aj zo skutkov podporovania a zosnovania zločineckej skupiny sátorovcov a krádeže 45,5 milióna slovenských korún z bezpečnostnej schránky v Dunajskej Strede. Medzi zavraždenými je bos skupiny sátorovcov Ľudovít Sátor, k vražde ktorého sa Lehel H. v roku 2010 priznal. Sátorovo telo sa doteraz nenašlo, páchatelia mŕtvolu údajne viac ráz vykopali a ostatky premiestňovali.

Medzi ostatnými obeťami sú biele kone, ale aj jeden z ďalších bosov gangu Andrej Reisz. Lehel H. ho mal zavraždiť už v roku 2006 po dohode s ďalšími členmi skupiny. Prvej vraždy Čabu Kariku sa mal dopustiť už v roku 2003. Obete zakopával v areáli bývalého družstva v Čótfe pri Dunajskej Strede.

Pojednávania sú na plánované pred ŠTS na apríl a máj.