Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Krimi

Agresívny opitý vodič osobného auta zranil pri pokuse o únik policajta

Ilustračné foto. Foto: TASR/ KR PZ v Žiline

Zastavený vodič sa podľa nej vzápätí pokúsil uniknúť.

Lúčky 2. marca (TASR) – Až osemročné väzenie hrozí 32-ročnému podguráženému vodičovi osobného auta z okresu Ružomberok. V nedeľu 1. marca popoludní zranil v obci Lúčky pri pokuse o únik príslušníka policajnej hliadky, ktorá sa ho usilovala zastaviť a prerušiť jeho nebezpečnú agresívnu jazdu.

"Počas jazdy nedovolenou rýchlosťou najskôr vrazil do múru rodinného domu a pri výjazde z miestnej komunikácie do zadnej časti iného motorového vozidla. Následne zastavil až na výstražné zvukové znamenie policajnej hliadky," opísala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Jana Balogová.

Zastavený vodič sa podľa nej vzápätí pokúsil uniknúť. "Prudko vyštartoval smerom na policajné auto, pričom narazil do jeho dverí a zranil z nich vystupujúceho policajta," pokračovala Balogová s tým, že zranenie zasahujúceho policajta si vyžiadalo lekárske ošetrenie a následnú práceneschopnosť.

"Unikajúceho agresívneho vodiča sa po krátkej chvíli podarilo definitívne zastaviť. Vykonaná skúška mu dokázala 2,58 promile alkoholu v dychu. Napokon skončil v policajnej cele a vyšetrovateľ ho obvinil z útoku na verejného činiteľa a ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," dodala krajská policajná hovorkyňa.