Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Krimi

Maloleté opité Popradčanky zachraňovali policajti a zdravotníci

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Prípad bude riešiť mestská polícia v súčinnosti s Úradom práce, sociálnych vecí a rodiny v Poprade.

Poprad 20. apríla (TASR) - Popradskí mestskí policajti zasahovali v utorok (19.4.) v mestskej časti Matejovce. Konali tak na základe oznámenia, že na Allendeho ulici sa pohybuje skupina štyroch maloletých dievčat pod vplyvom alkoholu. Komunikačný manažér mesta Poprad Marián Galajda uviedol, že dievčatá sa správali hlučne, vulgárne a agresívne.

"Hliadka po príchode na miesto zbadala štyri dievčatá, z ktorých sa dve dali na útek. Druhá dvojica bola pod vplyvom alkoholu. Jedno dievča ležalo na zemi pri garážach takmer v bezvedomí, druhé malo snahu ujsť, avšak jeho stav to nedovoľoval," informoval náčelník popradskej mestskej polície Štefan Šipula.

Policajná hliadka privolala rýchlu zdravotnícku pomoc a dievčatá previezli na jednotku intenzívnej starostlivosti do popradskej nemocnice. "Polícia vypátrala aj dvojicu, ktorá pred jej príchodom utiekla. Obe maloleté dievčatá sa podrobili dychovej skúške. Mladšie dievča z dvojice - 12-ročná Popradčanka mala v krvi 1,3 promile alkoholu, jej 14-ročná kamarátka približne 0,56 promile," doplnil Šipula.

Prípad bude riešiť mestská polícia v súčinnosti s Úradom práce, sociálnych vecí a rodiny v Poprade.