Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Krimi

Maroko zhabalo 9,5 tony marihuany v chladiarenskom automobile

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Objav prišiel iba dva dni po náleze takmer dvoch ton marihuany v blízkosti mesta al-Ujún v Marokom ovládanom regióne Západná Sahara.

Rabat 22. februára (TASR) - Približne 9,5 tony marihuany zhabali príslušné úrady z chladiarenského vozidla pri marockom hlavom meste Rabat. Oznámila to v pondelok bezpečnostná služba, ktorú citovala tlačová agentúra AFP.

Polícia počas akcie prenasledovala "chladiarenské vozidlo, ktoré prevážalo 380 balíkov danej drogy, ukrytých medzi zásobami potravín," uviedla marocká bezpečnostná služba. Vodiča zatkli za prechovávanie peňažnej hotovosti 3600 dolárov. Ide o najnovší prípad zhabania veľkého objemu narkotík v tejto severoafrickej krajine.

Takmer 9,2 tony marihuany ukrytej v balíkoch objavili marocké úrady na juhozápade krajiny začiatkom februára. Vlani v decembri bol odhalený kontraband vyše tony marihuany, ktorú na juhu krajiny prevážali na chrbtoch čriedy nesprevádzaných tiav.

Objav prišiel iba dva dni po náleze takmer dvoch ton marihuany v blízkosti mesta al-Ujún v Marokom ovládanom regióne Západná Sahara.

Maroko je jedným z najväčších producentov marihuany na svete, hoci tamojšie úrady tvrdia, že vykonávajú zásahy proti ilegálnemu obchodovaniu. V krajine v roku 2019 úrady skonfiškovali celkovo 180 ton danej drogy.