Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Krimi

Slovák prevážal marihuanu, colníkov upozornil služobný pes

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Colníci z Veľkého Medera počas bežnej kontroly zastavili osobné motorové vozidlo so slovenským evidenčným číslom, ktoré viedol občan SR.

Veľký Meder/Trnava 11. decembra (TASR) – Colníci z Veľkého Medera pri bežnej kontrole v obci Medveďov našli v osobnom motorovom vozidle semiačka a sušenú rastlinu. Upozornil na ne služobný pes vycvičený na vyhľadávanie psychotropných a omamných látok. Povedala TASR hovorkyňa Colného úradu Trnava Iveta Zlochová. 

Ako uviedla, colníci počas bežnej kontroly zastavili osobné motorové vozidlo so slovenským evidenčným číslom, ktoré viedol občan SR. V aute sa nachádzal i spolujazdec, taktiež slovenskej národnosti. „Počas kontroly psovod z Veľkého Medera nasadil služobného psa zameraného na vyhľadávanie omamných a psychotropných látok. Zmena správania psa vzbudila u colníkov podozrenie z prepravy nelegálneho tovaru. Predpoklad sa potvrdil, v batohu na prednom sedadle, ktorý patril spolujazdcovi, sa nachádzali semiačka a sušené listy marihuany,“ priblížila hovorkyňa s tým, že ich odovzdali Kriminálnemu úradu Finančnej správy.

"Trnavskí colníci majú aktuálne troch služobných psov Miru, Zitu a Amiru, ktorých zapájajú do akcií pri kontrolách tovarov a dopravných prostriedkov v celom Trnavskom kraji a v prípade potreby aj mimo neho. Psy sú vycvičené na vyhľadávanie tabaku, cigariet a drog. Počas posledného týždňa ide už o tretí prípad, keď služobný pes Colného úradu Trnava upozornil na omamné a psychotropné látky,“ dodala Zlochová.