Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Krimi

Muž mal napadnúť svojho otca, hrozí mu trojročné väzenie

Foto: Ilustračné foto: TASR/Radovan Stoklasa

Policajná hliadka podľa nej agresívneho syna obmedzila na osobnej slobode a umiestnila do cely policajného zaistenia.

Nováky 16. mája (TASR) - Trest odňatia slobody až na tri roky hrozí 29-ročnému mužovi, ktorý mal pod vplyvom alkoholu napadnúť svojho otca. Muža policajti z Novák obvinili z prečinu nebezpečného vyhrážania. TASR o tom v pondelok informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

"Obvinený sa mal po popíjaní v pohostinstve so svojím otcom pohádať preto, lebo si chcel zobrať psa a otec mu ho nechcel dať. Medzi synom a otcom malo dôjsť okrem hádky aj k fyzickému útoku," opísala Kuzmová.

Po celý čas konfliktu mal obvinený otcovi vulgárne nadávať a vyhrážať sa mu zabitím. "Otec obvineného sa následne v obave o svoj život a zdravie zamkol pred synom v izbe, kde zostal až do príchodu policajnej hliadky a posádky rýchlej zdravotnej pomoci, ktorá ho na mieste ošetrila," doplnila Kuzmová.

Policajná hliadka podľa nej agresívneho syna obmedzila na osobnej slobode a umiestnila do cely policajného zaistenia. Mužovi namerali v dychu 1,65 miligramu na liter alkoholu, čo je v prepočte 3,44 promile. "Obvinený bol už v minulosti súdne trestaný. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky," dodala policajná hovorkyňa.