Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Krimi

Muž prenasledoval svoju družku, skončil v policajnej cele

Na ilustračnej snímke väzenské zariadenie. Foto: TASR - Martin Baumann

V priestoroch autobusovej stanice v Kremnici ju aj fyzicky napadol.

Kremnica 31. marca (TASR) - Z prečinu nebezpečného prenasledovania obvinila polícia 32-ročného muža, bytom Horná Ves v okrese Žiar nad Hronom. Podľa nej od augusta 2015, kedy vyhodil svoju družku a matku ich spoločného dieťaťa z bytu, v ktorom žili, neustále ženu prenasleduje.

"Proti jej vôli si vynucuje stretnutia, opakovane jej mnohokrát denne telefonuje, píše jej sms správy, v ktorých sa jej okrem iného vyhráža zabitím. Vyhráža sa jej udaním u jej zamestnávateľa za vymyslené prehrešky a vulgárne jej nadáva. Keď mu nedvíha telefón, píše sms správy jej matke, v ktorých sa vyhráža aj jej," informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Ako ďalej uviedla, muž chodí za ňou do práce, aj keď si to žena neželá. Opakovane poškodzuje majetok jej rodiny, pričom svoje konanie neustále stupňuje. V pondelok 28. marca ju v priestoroch autobusovej stanice v Kremnici aj fyzicky napadol.

"Týmto konaním u nej vzbudzoval obavu o jej život a zdravie a podstatným spôsobom zhoršoval kvalitu jej života i jej rodiny. Obvineného umiestnili do policajnej cely a poverený príslušník spracoval podnet na návrh na jeho väzobné stíhanie," dodala hovorkyňa. Za tento skutok môže byť potrestaný odňatím slobody na šesť mesiacov až tri roky.

Podľa Faltániovej polícia eviduje v Banskobystrickom kraji za rok 2015 osem takýchto prípadov, z toho šesť bolo objasnených. "Najviac - päť, z ktorých boli štyri objasnené, evidujeme v okrese Brezno a v okresoch Banská Bystrica, Lučenec, Zvolen po jednom skutku," ozrejmila Faltániová. Za tento trestný čin hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok. V prípade, že skutok je páchaný na chránenej osobe, závažnejším spôsobom konania, z osobitného motívu alebo verejne, páchateľovi hrozí vyšší trest (šesť mesiacov až tri roky).