Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Krimi

Muža, ktorý vo vlaku útočil pre dúhovú stužku, našli podľa vstupenky

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Silné emócie mali podľa polície prejsť nakoniec zo strany obvineného až do fyzického útoku, pri ktorom mal obvinený ženu kopnúť do tváre a mladému mužovi dať facku.

Trnava 21. marca (TASR) - Za trestný čin výtržníctva je stíhaný 29-ročný muž zo Serede, ktorý mal vlani v októbri po vzájomnej slovnej potýčke napadnúť v regionálnom rýchliku z Bratislavy do Trnavy mladú ženu a muža. Policajtom železničnej polície sa podarilo získať dôkazy a stotožniť páchateľa, hoci na začiatku vyšetrovania nebola známa totožnosť ani obetí, ani podozrivých. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Incident vo vlaku sa stal deň po tom, ako došlo k vražde dvoch ľudí pred barom Tepláreň v Bratislave. Prvotným impulzom k potýčke mala byť dúhová stužka na klope kabáta u dvojice. Silné emócie mali podľa polície prejsť nakoniec zo strany obvineného až do fyzického útoku, pri ktorom mal obvinený ženu kopnúť do tváre a mladému mužovi dať facku. "Pred samotným útokom mal zakričať slová 'opäť vystrieľam Tepláreň'. Vykonanými úkonmi sa zatiaľ nepreukázalo, že by útočník zaútočil na osobu z nenávisti pre jej skutočnú alebo domnelú sexuálnu orientáciu. Tieto skutočnosti sú predmetom ďalšieho policajného vyšetrovania," uviedla hovorkyňa.

Okolnosti incidentu začali na základe medializovaných informácií preverovať policajti železničnej polície ex offo. S cieľom objasnenia celého priebehu a stotožnenia obetí a podozrivých osôb zaistila polícia kamerové záznamy zo železničnej stanice v Trnave a krátko po incidente hľadala svedkov aj cez sociálne siete.

"Poverenému policajtovi sa podarilo v tomto prípade prelomiť dôkaznú núdzu. Keďže polícia disponovala prvotnou informáciou, že fyzického útoku sa mali dopustiť fanúšikovia Slovana Bratislava, muža podozrivého z fyzického útoku stotožnili podľa zakúpeného lístku na futbalový zápas ŠK Slovan Bratislava vs. FC Bazilej, ktorý sa konal v rovnaký deň ako došlo k útoku. Na futbalovom zápase bolo vtedy vyše 13.000 fanúšikov," opísala Linkešová.

Totožnosť obetí, ženy a muža, bola rovnako polícii neznáma, no policajti ich stotožnili podľa cestovného lístku na vlak. Totožnosť podozrivého muža potvrdili aj obete pri rekognícii osoby.

Podozrivý muž je stíhaný políciou na slobode a v prípade dokázania viny mu môže hroziť strata slobody až na tri roky.