Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Krimi

Pri Myjave vybuchla garáž, starší manželský pár sa zranil

Ilustračná snímka. Foto: FOTO TASR - KR PZ Banská Bystrica

K požiaru a následne k výbuchu v garáži rodinného domu došlo pri manipulácii s doposiaľ neznámymi horľavými látkami.

Jablonka 11. mája (TASR) - Zranenie manželského páru si vyžiadal požiar a následný výbuch, ku ktorému došlo v utorok (10.5.) okolo 18.00 h v garáži rodinného domu v obci Jablonka v okrese Myjava. Polícia už v tejto súvislosti začala trestné stíhanie, a to vo veci prečinu ublíženia na zdraví, informovala dnes TASR trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

K požiaru a následne k bližšie nešpecifikovanému výbuchu v garáži rodinného domu došlo podľa Antalovej pri manipulácii s doposiaľ neznámymi horľavými látkami, pričom si udalosť vyžiadala zranenia majiteľa domu a jeho manželky (obaja narodení v roku 1942).

Ako uviedol pre TASR hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Boris Chmel, pri udalosti utrpel 74-ročný muž ťažké popáleniny v oblasti hlavy a krku. "Muž bol transportovaný najskôr do nemocnice v Myjave, neskôr ho vrtuľníkom previezli do Bratislavy. Žena bola prevezená do myjavskej nemocnice," doplnil.

Na miesto prišli experti z kriminalistického a expertízneho ústavu, psovod a pyrotechnik, dodala Antalová s tým, že udalosť polícia naďalej vyšetruje.