Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Krimi

NAKA obvinila pracovníka STK v Žarnovici a ďalšie osoby z korupcie

Osobné motorové vozidlo počas kontroly na stanici STK. Foto: TASR - Milan Kapusta

Vyšetrované skutky sa týkajú vykonania kontrol na rôznych typoch vozidiel, kde pracovník STK prijímal úplatky vo výške od 20 eur do 200 eur za vystavenie potrebných osvedčení o absolvovaní STK.

Bratislava/Žarnovica 25. mája (TASR) - Národná kriminálna agentúra (NAKA) obvinila v rámci akcie s krycím názvom Technik pracovníka stanice technickej kontroly (STK) v Žarnovici a ďalších šesť osôb z korupcie. Prezídium Policajného zboru o tom informovalo na sociálnej sieti.

"Vyšetrované skutky sa týkajú vykonania kontrol na rôznych typoch motorových vozidiel, kde pracovník STK prijímal úplatky vo výške od 20 eur do 200 eur za vystavenie potrebných osvedčení o absolvovaní STK, napriek tomu, že vozidlá nespĺňali potrebné technické parametre," uviedla polícia. Pracovník STK čelí obvineniu zo spáchania zločinu prijímania úplatku a šesť osôb z prečinu podplácania.

Policajti doplnili, že v rámci vykonávanej akcie je dokumentovaná aj obdobná korupčná trestná činnosť. Podozrivé sú ďalšie osoby. Ide o užívateľov vozidiel, ako aj ďalších pracovníkov STK.