Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Krimi

NAKA obvinila v rámci protidrogovej akcie na západe Slovenska 15 osôb

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Pavel Neubauer

Počas domových prehliadok zaistili policajti viac ako deväť kíl metamfetamínu, z ktorých by sa dalo vyrobiť minimálne 90.000 jednorazových dávok drogy.

Bratislava 28. septembra (TASR) - Národná kriminálna agentúra (NAKA) obvinila v rámci protidrogovej akcie na západe Slovenska 15 osôb. Zaistila viac ako deväť kilogramov pervitínu. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

"Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil 15 osôb z trestného činu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a drogovej trestnej činnosti," uviedla hovorkyňa. Medzi zadržanými bola aj influencerka Zuzana S. P. spolu s manželom.

Počas domových prehliadok zaistili policajti viac ako deväť kíl metamfetamínu, z ktorých by sa dalo vyrobiť minimálne 90.000 jednorazových dávok drogy. Zaistili aj zbrane, strelivo, cigarety a viac ako 70.000 eur v hotovosti.

Podľa Úradu špeciálnej prokuratúry mala skupina minimálne od roku 2012 pôsobiť na území Bratislavského a Trnavského kraja.

"Naďalej pokračujú procesné úkony, v tejto chvíli preto nie je možné poskytnúť viac informácií," podotkli policajti.