Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Krimi

NAKA zasahuje v kauze Mýtnik III, obvinenou by mala byť aj exšéfka FS

Na archívnej snímke bývalá prezidentka Finančnej správy (FS) SR Lenka Wittenbergerová. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Korupčná kauza Mýtnik, v ktorej NAKA zasahovala už dvakrát, sa týka utajovaných zmlúv na Finančnej správe SR za niekoľko desiatok miliónov eur.

Bratislava 4. augusta - Národná kriminálna agentúra (NAKA) v stredu zasahuje v korupčnej kauze Mýtnik III. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Jana Tökölyová. Medzi obvinenými by mali byť podnikateľ Miroslav Výboh, bývalá šéfka Finančnej správy Lenka Wittenbergerová a bývalý štátny tajomník Radko Kuruc. Informácie priniesol portál Aktuality.sk a Denník N.

"Úrad špeciálnej prokuratúry môže potvrdiť dnešný vykonávaný zásah vo veci medializovanej pod názvom Mýtnik III. Bližšie informácie poskytneme, až keď to procesná situácia dovolí," uviedla Tökölyová.

Korupčná kauza Mýtnik, v ktorej NAKA zasahovala už dvakrát, sa týka utajovaných zmlúv na Finančnej správe SR za niekoľko desiatok miliónov eur. Medzi obvinenými v kauze v súčasnosti figuruje aj podnikateľ Jozef B., bývalý riaditeľ Finančnej správy František I. či IT podnikateľ Michal S.

František I. je obvinený aj v rámci najnovšej akcie Mýtnik III. Potvrdil to v stredu médiám jeho obhajca Miroslav Ivanovič, ktorý je, ako o tom informoval TASR, aktuálne na úkone so svojím klientom. "Voči môjmu klientovi vzniesli obvinenie v štyroch skutkoch. Trikrát zo zločinu podplácania vo forme pomoci a v jednom skutku tiež z prečinu podplácania vo forme pomoci. Asi sa to dá označiť ako Mýtnik III. Sú to nové skutky, ktoré sme predpokladali, keďže vychádzajú z výpovedí klienta," povedal Ivanovič. Exšéfa finančnej správy len v piatok (30. 7.) prepustili z väzby na slobodu.