Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Krimi

NAPADNUTIE V HUMENNOM: Polícia obvinila útočníkov

Ilustračné foto. Foto: TASR - Roman Hanc

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Humennom v prípade začal trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže.

Humenné/Kežmarok 10. marca (TASR) - Polícia z Prešovského kraja v súčasnosti rieši dva prípady napadnutia. Krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová informovala, že v oboch už padli obvinenia.

V prvom prípade traja útočníci v stredu (8. 3.) napadli 67-ročného muža zo Strážskeho, ktorý nakupoval v Humennom. "Keď vyšiel z potravín, na ulici ho chytili a ťahali smerom k veľkej železničnej stanici. Pred vchodom do miestneho pohostinstva ho stiahli na zem, z bundy mu vzali mobilný telefón a ušli preč," priblížila hovorkyňa s tým, že napadnutý muž krádežou telefónu utrpel škodu vo výške viac ako 350 eur.

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Humennom v prípade začal trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže. Na základe získaných dôkazov obvinil z uvedeného zločinu troch mužov, ktorí sa skutku dopustili formou spolupáchateľstva. "Išlo o Humenčanov vo veku 30, 36 a 36 rokov. Boli zadržaní a umiestnení do cely policajného zaistenia. Na obvinené osoby bol zároveň spracovaný podnet na ich vzatie do väzby," dodala Ligdayová.

V druhom prípade malo päť dievčat v ten istý deň prepadnúť 57-ročného muža na železničnom nástupišti v obci Huncovce neďaleko Kežmarku. Hovorkyňa priblížila, že k mužovi pribehli a začali na neho kričať, aby im dal peniaze.

"Ten im povedal, že žiadne nemá a aby mu dali pokoj. Slečny však strhli muža na zem, kde ho bili a kopali do celého tela. Z bundy mu vzali puzdro, v ktorom mal osobné doklady, z nohavíc mu vzali mobilný telefón a z vaku potraviny. Po tomto vyčíňaní ušli preč," doplnila Ligdayová s tým, že napadnutý muž pri útoku utrpel viacero povrchových poranení a odrením. Jedno z dievčat má len 13 rokov, takže nie je trestnoprávne zodpovedná, ostatné štyri vo veku 14 a 15 rokov sú stíhané na slobode.