Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Krimi

Muža odsúdili za to, že ženy presviedčal, aby si dávali elektrošoky

Ilustračná snímka. Foto: TASR Michal Svítok

Sudcovia rozhodli, že 13 z celkovo 88 prípadov možno považovať za pokus o vraždu.

Berlín 20. januára (TASR) - Na 11 rokov väzenia odsúdil v pondelok nemecký súd 31-ročného muža, ktorý presviedčal ženy, aby si dávali elektrošoky, a sledoval ich pri tejto činnosti cez internet. Muža, identifikovaného ako David G., usvedčil mníchovský súd z pokusu o vraždu vo viac než desiatke prípadov, informovala agentúra AP.

Hovorca súdu Florian Gliwitzky povedal, že muža poslali na psychiatrickú kliniku, kde absolvuje liečbu.

Prokuratúra tvrdila, že tento muž vyhľadával na internete ženy, ktorým tvrdil, že je lekár a zháňa dobrovoľníkov na experiment s vnímaním bolesti. Ženy následne presviedčal, aby zapojili do elektriny nejaký domáci spotrebič a prikladali si ho ku končatinám, pričom ich sledoval a dával im ďalšie pokyny.

Sudcovia rozhodli, že 13 z celkovo 88 prípadov možno považovať za pokus o vraždu. Obžalovaný totiž ženy nahováral, aby si káble prikladali ku spánkom či chodidlám, čo spôsobilo, že elektrina prúdila cez ich mozog či srdce.

Súd muža tiež usvedčil z dvoch prípadov vážneho ublíženia na zdraví a z piatich prípadov vopred naplánovaného ublíženia na zdraví, ako aj z narušenia súkromia obetí, ktorého sa dopustil, keď ich natáčal, a tiež z toho, že klamal, keď tvrdil, že má lekárske vzdelanie.