Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Krimi

Odvolací proces s Katarínou V. za prípravu vraždy má byť vo štvrtok

Ilustračné foto Foto: TASR

Katarína V. mala v roku 2020 postupne osloviť viacero osôb, aby zrealizovali vraždu manželky jej milenca.

Bratislava 3. júla (TASR) - Odvolací proces v prípade Kataríny V., neprávoplatne odsúdenej za prípravu vraždy manželky svojho milenca, by sa mal uskutočniť vo štvrtok 7. júla. Vyplýva to z rozpisu Najvyššieho súdu (NS) SR. Senát Špecializovaného trestného súdu v Pezinku ju predtým odsúdil na 12-ročný nepodmienečný trest odňatia slobody a uložil jej aj dvojročný ochranný dohľad. Voči rozsudku sa odvolala, cíti sa nevinná.

Predseda senátu ŠTS Miroslav Mazúch počas marcového pojednávania uviedol, že ani jeden zo znalcov nedospel k záveru, podľa ktorého by obžalovaná trpela ochorením obmedzujúcim jej príčetnosť. Hoci počas pojednávaní vinu na príprave vraždy odmietala, podľa Mazúcha súd prihliadal aj na skutočnosť, že sa obžalovaná v prípravnom konaní priznávala.

Katarína V. mala v roku 2020 postupne osloviť viacero osôb, aby zrealizovali vraždu manželky jej milenca. Jednou z nich bol aj nasadený policajný agent. Na finančnú odmenu pre vykonávateľov plánovanej vraždy si chcela podľa súdu zobrať úver.