Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Krimi

Obvinená z vraždy svojich 8 detí sa obávala, že boli plodmi incestu

Na snímke z 10. augusta bager na pozemku v záhrade domu v severofrancúzskej obci Vilers-au-Tertre, kde 29. júla objavili mŕtvoly ôsmich novorodencov. Matka novorodencov - 46-ročná Dominique Cottrezová sa priznala, že ich zavraždila krátko po narodení. Podľa výpovede ženy jej partner nevedel ani o tehotenstvách, ani o likvidácii novorodencov. Susedov dvojice odhalenie šokovalo. Podľa ich slov išlo o priateľských, ústretových a zdvorilých ľudí. Muž pracoval v stavebníctve a bol už niekoľko rokov členom mestského zastupiteľstva. Dominique, ktorej zrejme nadváha pomohla ukryť fakt, že bola gravidná, pracovala ako ošetrovateľka. Foto: TASR/AP

Najhorší prípad vraždy novorodencov v dejinách moderného Francúzska šokoval krajinu v roku 2010.

Paríž 25. júna (TASR) - Proces s 51-ročnou Francúzkou, obvinenou z udusenia ôsmich vlastných novorodencov, sa dnes začal v severofrancúzskom meste Douai. Žena vyšetrovateľom povedala, že mala strach, že ide o deti jej vlastného otca, s ktorým mala dlhoročný incestný pomer.

Najhorší prípad vraždy novorodencov v dejinách moderného Francúzska šokoval krajinu v roku 2010, keď sa v záhrade ženinej rodiny na vidieku, v obci Villers-au-Tertre pri Lille, našli na dvoch rôznych miestach telesné pozostatky detí.

Susedov dvojice odhalenie šokovalo. Podľa ich slov išlo o priateľských, ústretových a zdvorilých ľudí. Muža, ktorý pracoval v stavebníctve a bol už niekoľko rokov členom mestského zastupiteľstva, označil starosta Patrick Mercier za "rešpektovaného občana". Žena pracovala ako ošetrovateľka.

Obvinená Dominique Cottrezová má dve dospelé dcéry a manžela. Agentúra AP uviedla, že žena je obézna, preto sa jej podľa všetkého podarilo pred najbližšou rodinou osemkrát skryť, že čaká dieťa.