Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Krimi

Obvineniu z trestného činu krádeže čelí 33-ročný Michal z okresu Senec

Ilustračné foto Foto: TASR

Polícia v tejto súvislosti pripomína niekoľko rád, ako predísť krádeži bicykla.

Bratislava 14. septembra (TASR) - Obvineniu z trestného činu krádeže čelí 33-ročný Michal F. z okresu Senec, ktorý v pondelok (13. 9.) odcudzil uzamknutý horský bicykel spred budovy železničnej stanice v obci Bernolákovo. V spolupráci s obecnou políciu sa však muža podarilo v krátkom čase vypátrať, obvinený skončil v cele policajného zaistenia. TASR o tom informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Polícia v tejto súvislosti pripomína niekoľko rád, ako predísť krádeži bicykla. Pri jeho odstavení na ulici odporúča vždy použiť bezpečnostný zámok a pripútať bicykel k pevnému bodu, napríklad stĺpu, zábradliu či stojanu. Odporúča sa tiež kvalitný kovový uzamykací systém. Ak ide o väčšiu skupinu cyklistov, polícia odporúča, aby niekto z nich pri odstavených bicykloch zostal. V prípade, ak si niekto odkladá bicykel v dome v spoločných priestoroch, nemal by zabúdať na jeho uzamknutie.

"Pokiaľ idete napríklad do obchodu, bicykel sa snažte postaviť na také miesto, kam naň z obchodu aspoň občas uvidíte," vyzýva polícia. Cenné veci a vybavenie bicykla je vždy potrebné brať si so sebou.

"Zároveň upozorňuje občanov, aby si dali pozor a nekupovali bicykle, ktorých sa chce niekto rýchlo a lacno zbaviť. V prípade, že polícia stotožní u nového vlastníka ukradnutý bicykel, je povinná ho zaistiť," dopĺňa polícia.