Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Krimi

Šoféroval aj napriek zákazu: Nafúkal viac ako dve promile

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Muža obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky spáchaného v jednočinnom súbehu s prečinom marenia výkonu úradného rozhodnutia.

Trebišov 27. mája (TASR) - Polícia obvinila vodiča, ktorý opitý šoféroval nákladné auto a zároveň mal zakázané viesť akékoľvek motorové vozidlo. TASR o tom informovala košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová s tým, že za obdobný čin spáchaný pod vplyvom návykovej látky bol už predtým odsúdený.

Policajti zastavili nákladné auto zn. Tatra vo štvrtok (25. 5.) popoludní. Vodič išiel po ceste I/79 smerom na obec Luhyňa v okrese Trebišov. V dychu mal 2,27 promile alkoholu. Opakovanou dychovou skúškou mu namerali 2,46 promile. Pri kontrole zároveň zistili, že vodič má do mája 2026 uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá všetkých druhov.

"Vzhľadom na veľkosť a hmotnosť dopravného prostriedku, osobitné a sťažené podmienky na rýchle zastavenie takéhoto vozidla, vodič svojím konaním v stave vylučujúcom spôsobilosť na riadne a bezpečné vedenie vozidla, mohol vážne ohroziť život alebo zdravie ľudí, alebo spôsobiť značnú škodu na majetku, a navyše bol za taký čin v predchádzajúcich 24 mesiacoch odsúdený, bol po vykonaní potrebných procesných úkonov ihneď eskortovaný do cely policajného zaistenia," dodala.

Muža obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky spáchaného v jednočinnom súbehu s prečinom marenia výkonu úradného rozhodnutia. V prípade dokázania viny mu hrozia dva roky za mrežami.