Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Krimi

Policajti chytili od januára v Košickom kraji vyše 760 opitých vodičov

Ilustračná snímka. Foto: KR PZ Trenčín

Na cestách podľa Mésarovej zaznamenali aj viacero vodičov, ktorí šoférovali aj napriek zákazu a čelia tak obvineniu za trestný čin marenia výkonu úradného rozhodnutia.

Košice 11. októbra (TASR) – Za deväť mesiacov tohto roka policajti na cestách Košického kraja odhalili 763 vodičov pod vplyvom alkoholu. Takmer 390 z nich malo v dychu viac ako jedno promile. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach Jana Mésarová s tým, že vlani za rovnaké obdobie prichytili 802 opitých vodičov za volantov.

Šoférov pod vplyvom alkoholu zaevidovali aj v uplynulých dňoch. V piatok (8. 10.) dopoludnia zastavili policajti v Gelnici 60-ročného vodiča, ktorý šoféroval Audi A4 a v dychu mal 1,35 promile. Večer o 20.00 h zas nezvládol vedenie vozidla a zišiel z cesty 72-ročný vodič v obci Mokrance v okrese Košice-okolie. Pri nehode sa nezranil, no v dychu mu namerali 1,77 promile. Ďalší z vodičov v sobotu (9. 10.) krátko pred 18.00 h nezvládol riadenie a narazil do zvodidla na moste pred obcou Hatalov v okrese Michalovce, pričom mal v dychu 2,25 promile alkoholu. „Vodičom bol na mieste zadržaný vodičský preukaz, boli obmedzení na osobnej slobode a umiestnení do cely policajného zaistenia s obvinením za ohrozenie pod vplyvom návykovej látky,“ povedala.

Na cestách podľa Mésarovej zaznamenali aj viacero vodičov, ktorí šoférovali aj napriek zákazu a čelia tak obvineniu za trestný čin marenia výkonu úradného rozhodnutia. Umiestnili ich do policajnej cely a po dokázaní viny im hrozí dvojročné väzenie.