Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Krimi

Palestínčan narazil s autom do troch izraelských policajtov

Na ilustračnej foto izraelskí vojaci. Foto: TASR

K útoku došlo neďaleko predjordánskeho mesta Bajt Ummar. Traja príslušníci pohraničnej polície pri ňou utrpeli ľahšie zranenia. Páchateľa okamžite po čine zastrelili.

Jeruzalem 30. októbra (TASR) - Mladý Palestínčan narazil dnes s autom do troch príslušníkov izraelskej pohraničnej polície v Predjordánsku. Páchateľa okamžite po čine zastrelili, informovala agentúra Reuters.

K útoku došlo neďaleko predjordánskeho mesta Bajt Ummar. Traja príslušníci pohraničnej polície pri ňou utrpeli ľahšie zranenia.

Palestínske ministerstvo zdravotníctva identifikovalo zabitého vodiča ako 23-ročného vysokoškolského študenta z Bajt Ummaru.

Palestínske útoky nožom, streľba alebo zámerné vrazenie autom do skupiny ľudí trvajú už rok a doteraz si vyžiadali životy najmenej 35 Izraelčanov. Pri streľbe izraelských bezpečnostných síl zase prišlo o život prinajmenšom 224 Palestínčanov – väčšina z nich boli podľa Izraela útočníci. Zvyšní zahynuli pri zrážkach s izraelskými vojakmi.

Palestínčania, ako aj izraelské a zahraničné ľudskoprávne organizácie tvrdia, že Izrael pri neutralizácii útočníkov používa neprimeranú silu.