Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Krimi

Počas májovej akcie Víkend odhalili vyše 7000 dopravných priestupkov

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Polícia počas nej v priebehu májových piatkov a víkendov zintenzívnila kontroly so zvýšeným počtom dopravných, poriadkových i železničných policajtov. "

Bratislava 9. júna (TASR) - Vyše 7000 zistených priestupkov a takmer 200 zadržaných vodičských preukazov sú súčasťou bilancie preventívno-bezpečnostnej akcie pod názvom Víkend. Polícia počas nej v priebehu májových piatkov a víkendov zintenzívnila kontroly so zvýšeným počtom dopravných, poriadkových i železničných policajtov.

"Denne sme odhalili približne 600 priestupkov," upozornila hovorkyňa Prezídia Policajného zboru (PPZ) Denisa Bárdyová. Za vyše 6500 priestupkov uložili policajti previnilcom pokutu, bolo medzi nimi aj 104 chodcov či 25 cyklistov. "S napomenutím obišlo 316 účastníkov premávky, z nich bolo 107 vodičov áut, jeden motorkár, 178 cyklistov a 26 kolobežkárov," doplnila policajná hovorkyňa.

Policajti zadržali takmer 200 vodičských preukazov, viac ako 250 prípadov postúpili na ďalšie konanie na dopravné inšpektoráty, zadržali 84 osvedčení o evidencii vozidla a 28 tabuliek s evidenčným číslom. "Odhalili takmer 60 trestných činov a zaistili tri motorové vozidlá," skompletizovala bilanciu Bárdyová.

Z priestupkov sa vodiči najčastejšie, v takmer 3000 prípadoch, dopustili prekročenia povolenej rýchlosti, takmer 540 priestupkov sa týkalo nezapnutých pásov, približne 500 technického stavu vozidla.

Policajné hliadky takisto prichytili 161 vodičov, ktorí jazdili s vyše promile alkoholu, ďalších 155 pristihnutých malo do jedného promile. "V 22 prípadoch zistili požitie iných návykových látok," dodala policajná hovorkyňa, ktorá uistila, že v preventívno-bezpečnostných akciách zameraných na zníženie nehodovosti bude polícia pokračovať.