Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Krimi

Počas niekoľkých hodín odhalili šiestich vodičov pod vplyvom drog

Na snímke polícia kontroluje prichádzajúce autá. Foto: TASR - František Iván

Počas akcie sa zároveň podarilo odhaliť dvoch vodičov, ktorí šoférovali opití, doplnila polícia.

Žiar nad Hronom 19. júla (TASR) - Až šiestich vodičov jazdiacich pod vplyvom omamných a psychotropných látok odhalili v piatok (16. 7.) policajti počas preventívno-bezpečnostnej akcie vykonávanej v uliciach Žiaru nad Hronom, Žarnovice a Banskej Štiavnice.

"Týmto osobám bola v organizme zistená prítomnosť látok, ako metamfetamín, THC, extáza či amfetamín," uvádza banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti.

U 24-ročného muža z Banskej Bystrice navyše zaistili zelenú sušenú rastlinu a 25-ročný muž zo Sklených Teplíc mal zase pri sebe plastové vrecúško s kryštalickou látkou. Ďalší 25-ročný muž zo Štiavnických Baní a 19-ročný muž zo Skalice prechovávali u seba zatavené injekčné striekačky s kryštalickou látkou.

"Podozrivým z drogovej trestnej činnosti je aj 33-ročný muž z Banskej Štiavnice, ktorý bol v priebehu niekoľkých hodín opakovane kontrolovaný hliadkami zo Žarnovice a Žiaru nad Hronom, pričom rovnako aj on prechovával zatavenú striekačku s kryštalickou látkou," uvádza polícia. Všetky zaistené látky budú podrobené expertíznemu skúmaniu.

Počas akcie sa zároveň podarilo odhaliť dvoch vodičov, ktorí šoférovali opití, doplnila polícia.

Spolu s policajtmi sa do preventívno-bezpečnostnej akcie zapojili aj príslušníci finančnej správy a služobný pes.