Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Krimi

Pojednávanie s Jánom T. pokračovalo prehrávaním zvukových záznamov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Spolu s ďalšími dvomi je obžalovaný z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy v štádiu prípravy a z obzvlášť závažného zločinu podvodu.

Pezinok/Bratislava 4. februára (TASR) – Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku dnes prehrávaním zvukových záznamov pokračovalo pojednávanie s bývalým príslušníkom francúzskej cudzineckej légie Jánom T. a ďalšími dvoma obžalovanými Mikulášom B. a Marcelom M.

Podľa obžaloby sa mali najneskôr od roku 2015 spolčiť za účelom usmrtenia jednej konateľky košickej spoločnosti, ktorá bola prekážkou pre ich podnikateľské aktivity. Trio je obžalované z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy v štádiu prípravy a z obzvlášť závažného zločinu podvodu. Trestný čin podvodu sa týka prevodu nehnuteľností podnikateľky na iné osoby.

“Súd za štyri dni vypočul šiestich svedkov, čítal listinné dôkazy a prehrával zvukové záznamy. Dvaja z troch obžalovaných požiadali súd, aby sa konalo v ich neprítomnosti. Hlavné pojednávanie bude pokračovať 16. a 17. marca,“ povedala pre TASR hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjáková.