Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Krimi

Policajtom sa podarilo zaistiť 86 dávok drogy, strelivo i zbrane

V utorok 9. mája 2023 v skorých ranných hodinách zasahovali policajti odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre úspešne proti osobám, ktoré predávali drogy v Nitre a v okolí. Foto: FB Polícia SR - Nitriansky kraj

Proti osobám, ktoré predávali drogy v Nitre a okolí, zasahovali policajti v utorok 9. mája v skorých ranných hodinách.

Nitra 12. mája (TASR) - Minimálne 86 dávok drogy sa podarilo zaistiť policajtom odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre. Pri domových prehliadkach zároveň zaistili väčšie množstvo streliva a rôzne zbrane, informovala polícia.

Proti osobám, ktoré predávali drogy v Nitre a okolí, zasahovali policajti v utorok 9. mája v skorých ranných hodinách. Pri koordinovanom zásahu zadržali v Nitre 32-ročnú ženu a v Šoporni v okrese Galanta 33-ročného muža. U ženy zaistili pri domovej prehliadke stopy po prechovávaní omamných a psychotropných látok. U muža boli pri domovej prehliadke zaistené rôzne látky a sušené časti rastlín s podozrením, že ide o rôzne omamné a psychotropné látky.

Podľa predbežného vyjadrenia znalcov sa policajtom podarilo zaistiť minimálne 86 dávok metamfetamínu. Presné množstvo a druhy ďalších drog budú stanovené dodatočne po preskúmaní všetkých zaistených stôp, skonštatovala polícia. Predmetom ďalšieho skúmania a dokazovania bude aj zaistené väčšie množstvo streliva a rôzne zbrane.

Policajti zameriavali svoju pozornosť na obidve osoby už dlhšie obdobie, podarilo sa preukázať, že predávali metamfetamín viacerým osobám. Zadržaný muž bol už v minulosti odsúdený za drogovú trestnú činnosť.

Vyšetrovateľ vzniesol obom obvinenie z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi a odovzdal vyšetrovací spis prokurátorovi s podnetom na vzatie obvinených do väzby.