Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Krimi

Odhalili pokusy o prienik ilegálnych látok do väznice

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Prostredníctvom operatívnej činnosti boli zachytené informácie z podozrenia z obzvlášť závažného trestného činu drogového charakteru.

Leopoldov 14. októbra (TASR) - Policajti odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Trnave a Zbor väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) uskutočnili akciu zameranú na zabránenie prieniku omamných a psychotropných látok do Ústavu na výkon trestu odňatia slobody a Ústavu na výkon väzby v Leopoldove. TASR o tom informovalo tlačové oddelenie Ministerstva spravodlivosti SR.

Prostredníctvom operatívnej činnosti boli zachytené informácie z podozrenia z obzvlášť závažného trestného činu drogového charakteru. "Podozrenia smerovali jednak k odsúdeným osobám, ale aj k civilným zamestnancom dodávateľov, ktorí pôsobia v areáli ústavu. V zmysle súčinnostných dohôd spojili obe strany sily a výsledkom spoločnej akcie je nateraz šesť zadržaných osôb a zaistené látky, ktoré vyhodnocujú kriminalistickí experti," uvidelo ministerstvo.

V súčasnej dobe sa realizujú procesné úkony súvisiace s dokumentovaním dovozu a distribúcie zakázaných látok, predovšetkým omamných a psychotropných látok, jedov a prekurzorov. Policajní vyšetrovatelia realizujú všetky procesné úkony v úzkej súčinnosti so zborom, ktorí zároveň vykonáva ďalšie preventívno-bezpečnostné opatrenia.