Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Krimi

Muž napadol ženu pri behu po cyklotrase v Senici, polícia ho chytila

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Muža, ktorý už bol za násilné činy v minulosti právoplatne odsúdený a na slobode bol len dva mesiace, obvinili policajti zo zločinu ublíženia na zdraví s následkom ťažkej ujmy.

Senica 14. júna (TASR) - Vyšetrovateľ obvinil muža, ktorý v Senici napadol 39-ročnú ženu, ktorá si išla zabehať na cyklotrasu medzi mestom a miestnou časťou Kunov. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Zlatica Antalová. Vyšetrovateľ spracováva návrh na jeho väzobné stíhanie.

"V nezastavanej oblasti mala žena obehnúť neznámeho muža, ktorý ju následne dobehol a začal ju udierať do tváre. Po páde na zem ju začal brutálne biť. Muž skončil až potom, ako obeť tvrdila, že tam príde jej manžel. Dal sa na útek a zranenej bežkyni pomohli náhodní okoloidúci, ktorí jej privolali rýchlu zdravotnú pomoc. Pri útoku utrpela zlomeninu sánky a ďalšie vážne zranenia, z ktorých sa bude liečiť viac ako 42 dní," uviedla Antalová.

Policajti na základe popisu začali po podozrivom mužovi pátrať. Násilníka sa im podarilo nájsť a obmedziť na osobnej slobode do 30 minút od útoku, približne kilometer od miesta činu.

Muža, ktorý už bol za násilné činy v minulosti právoplatne odsúdený a na slobode bol len dva mesiace, obvinili policajti zo zločinu ublíženia na zdraví s následkom ťažkej ujmy. "V prípade dokázania viny mu môže hroziť trest odňatia slobody na štyri až desať rokov. Nie je vylúčené, že v prípade zistenia ďalších skutočností, môže prísť k doplneniu alebo zmene právnej kvalifikácie. Do rozhodnutia o väzbe zostane muž v policajnej cele," informovala krajská policajná hovorkyňa.