Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Krimi

Kežmarčana Jána R. obvinili z viacerých vrážd, hrozí mu doživotie

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Páchateľovi za všetky skutky v prípade dokázania viny hrozí doživotný trest odňatia slobody. V súčasnosti sa už nachádza vo väzbe, spresnil hovorca.

Bratislava 6. októbra (TASR) – Policajti obvinili Kežmarčana Jána R. z viacerých vrážd, ktorých sa mal dopustiť v rokoch 2015 až 2019. V prípade dokázania viny mu hrozí doživotný trest odňatia slobody. TASR o tom informoval policajný hovorca Michal Slivka.

Ide o tri prípady. "Prvý sa stal v januári 2015 vo Veľkej Lomnici, keď bol na čerpacej stanici strelnou zbraňou zavraždený Erik K. Vecou sa zaoberala krajská kriminálka v Prešove. Druhý prípad sa stal v máji 2017, keď sa páchateľ v blízkosti obce Holumnica v okrese Kežmarok pokúsil strelnou zbraňou zavraždiť Štefana B. a Danu F.," spresnil hovorca s tým, že tretí prípad sa stal v apríli 2019. Páchateľ v lesnom poraste v katastri obce Levoča strelnou zbraňou usmrtil Jozefa L.

Doplnil, že všetky tri skutky sa stretli v jednom bode až tento rok na základe dôkazov získaných pri vyšetrovaní útoku na verejného činiteľa a nedovolené ozbrojovanie. "Páchateľ pri Liptovskom Hrádku strieľal na dvojčlennú policajnú hliadku, ktorá ho chcela skontrolovať. Aj v tomto prípade vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Liptovskom Mikuláši vzniesol obvinenie rovnakej osobe Ján R. z okresu Kežmarok," dodal Slivka.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) spojil skutky na spoločné konanie. "Páchateľovi za všetky skutky v prípade dokázania viny hrozí doživotný trest odňatia slobody. V súčasnosti sa už nachádza vo väzbe," spresnil hovorca.