Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Krimi

Nabúral aj nafúkal: Len 15-ročný mladík šoféroval odcudzené auto

Snímka z miesta nehody. Foto: FB: Polícia SR - Prešovský kraj

Po príchode policajnej hliadky na miesto nehody bolo zistené, že mladík si auto zadovážil nezákonne a používal ho bez súhlasu majiteľa.

Zborov 26. februára (TASR) - Zo spáchania trestných činov ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla je podozrivý 15-ročný mladík z obce Zborov v okrese Bardejov. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

"V sobotu (24. 2.) v skorých ranných hodinách v obci Petrová spôsobil dopravnú nehodu. Viedol osobné vozidlo, pričom neprispôsobil rýchlosť jazdy stavu vozovky, predovšetkým svojim schopnostiam a narazil do zaparkovaného osobného auta," uviedla Ligdayová.

Ako ďalej povedala, po príchode policajnej hliadky na miesto nehody bolo zistené, že mladík si auto zadovážil nezákonne a používal ho bez súhlasu majiteľa. Rovnako nie je držiteľom príslušného vodičského oprávnenia.

"Výsledok u neho vykonanej dychovej skúšky dosiahol takmer dve promile. Na vozidlách vznikla škoda približne 3500 eur," povedala Ligdayová s tým, že chlapec skončil v cele policajného zaistenia.