Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Krimi

Muž mieril na autá airsoftovou strelnou zbraňou, postaví sa pred súd

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk - Jaroslav Taldík

Vzhľadom na to, že skutok spáchal so zbraňou, môže mu v zmysle zákona hroziť až trojročné väzenie. V rámci tzv. superrýchleho konania sa už onedlho postaví pred sudcu, uviedla polícia.

Holíč 23. apríla (TASR) - Na hlavnom ťahu medzi mestom Holíč a hraničným priechodom s Českou republikou mieril v nedeľu (21. 4.) na okoloidúce autá dlhou strelnou zbraňou 46-ročný Čech. Políciu kontaktovali osádky troch vozidiel, informovala o tom trnavská krajská polícia.

"Na miesto sa ihneď presunula najbližšia policajná hliadka, ktorá muža našla ako kráča po krajnici smerom na Hodonín. Obmedzila ho na osobnej slobode a eskortovala na policajné oddelenie," uviedla.

Pri konfrontácii zistili, že ide o dlhú airsoftovú strelnú zbraň, ktorú zaistili. "Poverený policajt cudzinca obvinil z prečinu nebezpečného vyhrážania. Vzhľadom na to, že skutok spáchal so zbraňou, môže mu v zmysle zákona hroziť až trojročné väzenie. V rámci tzv. superrýchleho konania sa už onedlho postaví pred sudcu. Dovtedy zostáva v policajnej cele," doplnila polícia.