Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Krimi

VOZIDLOM ZACHYTIL CHODCA: Pri obci Lada zahynul 46-ročný muž

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Vodič osobného vozidla jazdil v neosvetlenom úseku cesty a za nepriaznivých poveternostných podmienok.

Prešov 23. februára (TASR) - Život 46-ročného chodca si vyžiadala dopravná nehoda, ku ktorej došlo vo štvrtok (22. 2.) podvečer medzi obcami Lada a Šarišská Poruba. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

Ako povedala, 41-ročný vodič osobného vozidla jazdil v neosvetlenom úseku cesty a za nepriaznivých poveternostných podmienok.

"Vozidlom zachytil po ceste kráčajúceho muža, ktorý bol v tmavom oblečení a nemal na sebe žiadne reflexné prvky. Chodec v dôsledku nárazu utrpel zranenia nezlučiteľné so životom. Vodič bol na mieste podrobený dychovej skúške, výsledok bol negatívny," uviedla Ligdayová.

Presnou príčinou dopravnej nehody, ako aj mierou zavinenia oboch účastníkov sa bude podľa nej zaoberať poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Prešove. Začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia.

Polícia zároveň upozorňuje ľudí, aby nezabúdali na vlastnú bezpečnosť na cestách a používali reflexné prvky, predovšetkým počas zníženej viditeľnosti či pri zlom počasí.