Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Krimi

NEPOUČITEĽNÝ:Obvinili 50-ročného Košičana, v Bardejove nahlásil bombu

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Košičan v pondelok (20. 3.) krátko pred 14.00 h zavolal na tiesňovú linku 158 oznámil, že na vlakovú stanicu v Bardejove dal bombu, uviedla policajná hovorkyňa.

Bardejov 22. marca (TASR) - Zo zločinu šírenie poplašnej správy polícia v Bardejove obvinila 50-ročného Košičana. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, ak sa mu preukáže vina, podľa zákona mu hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

"Košičan v pondelok (20. 3.) krátko pred 14.00 h zavolal na tiesňovú linku 158 oznámil, že na vlakovú stanicu v Bardejove dal bombu. Polícia okamžite prijala všetky potrebné bezpečnostné opatrenia. Okrem iného bola evakuovaná autobusová aj vlaková stanica. Bola vykonaná pyrotechnická prehliadka, jej výsledok bol negatívny," uviedla Ligdayová.

Ako doplnila, Košičan konal tak aj napriek tomu, že za obdobný čin už bol začiatkom roku 2022 odsúdený trestným rozkazom Okresného súdu Košice. Bardejovský vyšetrovateľ spracoval na obvineného podnet na podanie návrhu na jeho väzobné stíhanie.