Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Krimi

Polícia odhalila počas cestnej kontroly u vodiča drogy

Ilustračná snímka. Foto: TASR - KR PZ v Prešove

Vyšetrovateľ z Trenčína spracoval návrh na väzobné stíhanie obvineného. V zmysle zákona vodičovi hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Trenčín 3. augusta (TASR) - Trest odňatia slobody až na desať rokov hrozí 34-ročnému vodičovi, u ktorého našli policajti z Trenčína drogy. Muža policajný vyšetrovateľ obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Informovala o tom v utorok na sociálnej sieti trenčianska krajská polícia.

Vodiča Škody Octavia zastavili a kontrolovali policajti z pohotovostnej motorizovanej služby na Mládežníckej ulici v Trenčíne. "Muža vyzvali na vykonanie dychovej skúšky, pretože javil známky požitia alkoholu alebo iných omamných látok. Dychová skúška bola negatívna. Vodič sa však správal podozrivo a nervózne. Policajtom následne vydal plechovku a krabičku s obsahom neznámej sušenej látky," uviedli policajti.

Materiál polícia v zmysle zákona zaistila a zaslala na expertízne skúmanie do Kriminalistického a expertízneho ústavu. "Zo znaleckého posudku vyplynulo, že vodič octavie u seba prechovával omamnú látku konope so zistenou prítomnosťou THC. Zaistený materiál predstavoval 78 obvykle jednorázových dávok drogy," ozrejmila polícia.

Vyšetrovateľ z Trenčína spracoval návrh na väzobné stíhanie obvineného. V zmysle zákona mu hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.