Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Krimi

Polícia našla v dodávke desiatky dospelých a 19 detí zo Sýrie

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Vozidlo registrované v Bulharsku kontrolovala policajná hliadka na bývalom diaľničnom hraničnom priechode Čunovo - Rajka na vstupe do Slovenskej republiky z Maďarska.

Bratislava 26. augusta (TASR) - V dodávke prichádzajúcej z Maďarska odhalila polícia vo štvrtok (25. 8.) 43 nelegálnych migrantov zo Sýrie. Išlo o 17 mužov, 19 detí a sedem žien. Cudzinci nevedeli predložiť žiadny preukaz totožnosti, ani doklady potvrdzujúce oprávnenosť pobytu na území Slovenskej republiky. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

"Podľa zistení polície cudzinci cestovali taxíkmi, autobusmi, osobnými motorovými vozidlami, alebo peši zo Sýrie cez Turecko, Grécko, Severné Macedónsko, Albánsko, Kosovo, Srbsko a Maďarsko až na územie Slovenskej republiky. Cudzinci uviedli, že chceli ísť do Rakúska a Nemecka. Cestovali za pomoci prevádzačov," priblížila hovorkyňa.

Vozidlo registrované v Bulharsku kontrolovala policajná hliadka na bývalom diaľničnom hraničnom priechode Čunovo - Rajka na vstupe do Slovenskej republiky z Maďarska. Ako dodala Bárdyová, z dôvodu neoprávneného pobytu na území SR boli predvedení na oddelenie Mobilnej jednotky Policajného zboru Bratislava, kde s nimi policajti vykonávajú potrebné procesné úkony.