Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Krimi

Polícia odhalila vo štvrtok viaceré prípady nelegálnej migrácie

Ilustračné foto. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Policajti sa stretli s prípadom, kedy sa pokúsil previezť nelegálnych migrantov muž pochádzajúci zo Srbska. Skontrolovaný bol policajtmi na diaľničnom hraničnom priechode Rajka – Čunovo.

Bratislava 27. mája (TASR) - Slovenskí policajti odhalili vo štvrtok (26. 5.) večer viaceré prípady nelegálnej migrácie a prevádzačstva. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

V prvom prípade vodič kamióna polícii nahlásil, že počuje v návese pohyb ľudí. "Policajti preto vozidlo na odpočívadle Sekule zastavili. Po otvorení návesu zistili, že sa tam nachádza päť cudzincov pochádzajúcich z Pakistanu," priblížila. V ďalšom prípade nahlásil vodič kamióna vo Zvolene roztrhnutú plachtu a pohyb vo vozidle. "Policajti následne zistili, že sa tam nachádzali štyria cudzinci pochádzajúci z Pakistanu. Tiež ich zverili do rúk cudzineckej polície na ďalšie úkony," dodala.

V treťom prípade sa pokúsil previezť nelegálnych migrantov muž pochádzajúci zo Srbska. Skontrolovaný bol policajtmi na diaľničnom hraničnom priechode Rajka – Čunovo. "Zistili, že okrem vodiča sa v osobnom motorovom vozidle nachádza aj 11 osôb pôvodom zo Sýrie a Egypta," podotkla Bárdyová. Cudzinci mali za prevoz zaplatiť 1650 eur za osobu.

"Vyšetrovateľ národnej jednotky vodiča obvinil zo zločinu prevádzačstva a spracúva návrh na jeho väzobné stíhanie," dodala s tým, že po dokázaní viny hrozí za tento trestný čin trest odňatia slobody v trvaní od sedem do desať rokov.

Vo štvrtok policajti odhalili aj 35 nelegálnych migrantov prevážaných v dvoch vozidlách.