Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Krimi

Polícia odhalila vodičov, ktorí jazdili na neplatný vodičský preukaz

Policajti pri dopravných kontrolách odhalili v okrese Levice viacerých vodičov jazdiacich s neplatným vodičským preukazom vydaným v Anglicku, 31. január 2021. Foto: Polícia SR

Policajti zistili, že ide o vodičský preukaz, ktorý v Anglicku slúži na preukázanie iba pri cvičných jazdách v autoškole, informovala polícia.

Levice 31. januára (TASR) - Policajti pri dopravných kontrolách odhalili v okrese Levice viacerých vodičov jazdiacich s neplatným vodičským preukazom vydaným v Anglicku. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Nitre na sociálnej sieti.

Polícia si vodičské preukazy vydané vo Veľkej Británii preverila. "Policajti zistili, že ide o vodičský preukaz, ktorý v Anglicku slúži na preukázanie iba pri cvičných jazdách v autoškole," informovala polícia.

Na ceste I/75 v obci Demandice sa vodič motorového vozidla preukázal pri kontrole takýmto vodičským preukazom. "V tomto prípade sa osoba dopustila priestupku proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, pretože podľa predpisov viedla motorové vozidlo bez príslušného vodičského oprávnenia. Za tento priestupok možno uložiť zákaz činnosti viesť motorové vozidlá na určitú dobu," doplnila polícia.