Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Krimi

Pátrajú po mužoch, ktorí okradli dôchodcu zo Sološnice

Ilustračné foto. Foto: TASR/KR PZ v Bratislave

Dosiaľ neznámi páchatelia prišli v tento deň okolo 10.00 h za starčekom s tvrdením, že ich poslal jeho syn, aby orezali konáre zasahujúce na susedný pozemok.

Bratislava 25. februára (TASR) - Polícia pátra po mužoch, ktorí 4. februára okradli 79-ročného dôchodcu zo Sološnice v okrese Malacky o 6000 eur.

Dosiaľ neznámi páchatelia prišli v tento deň okolo 10.00 h za starčekom s tvrdením, že ich poslal jeho syn, aby orezali konáre zasahujúce na susedný pozemok.

Po vykonaní práce žiadali odmenu. Navyše ponúkli opravu nefunkčnej motorovej píly. Dôchodcu pritom presvedčili, že ho odvezú do pobočky banky v Malackách, kde si z vkladnej knižky vyberie peniaze.

Jeden z mužov starčeka v banke pri výbere hotovosti sprevádzal. Následne dôchodcu odviezli na autobusovú stanicu, kde od neho opäť pýtali peniaze.

"Po tom, ako dôchodca z vrecka bundy vytiahol obálku s finančnou hotovosťou, jeden z páchateľov bez súhlasu poškodeného odcudzil z obálky finančnú hotovosť vo výške 6000 eur. Následne s ňou odišli na neznáme miesto," opísala bratislavská policajná hovorkyňa Karina Považanová.

Polícia má zábery z bezpečnostnej kamery v pobočke banky, ktoré zaznamenali jedného z páchateľov. Zistila tiež, že páchatelia jazdili na osobnom aute tmavomodrej farby, dosiaľ nezistenej značky.

Informácie, ktoré by mohli prispieť k objasneniu krádeže, môže verejnosť oznámiť na telefónnom čísle 0961/513719, na bezplatnom telefónnom čísle 158 alebo osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení.