Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Krimi

Pátrajú po mužovi pre objasnenie ekonomickej trestnej činnosti

Na fotografiách je podľa polície zobrazená osoba, ktorá v uvedený deň zakladala bankový účet a disponovala odcudzeným pasom občana Veľkej Británie, pravdepodobne išlo o jeho falzifikát. Foto: TASR/KR PZ

Podľa polície ide o muža vo veku približne 35 až 40 rokov, vysokého okolo 180 až 185 cm, strednej postavy, má krátke vlasy a v banke mal oblečenú čiernu košeľu s dlhým rukávom.

Bratislava 20. marca (TASR) - Polícia prosí verejnosť o pomoc pri pátraní po mužovi v súvislosti s objasňovaním zločinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti. TASR o tom informoval bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff.

Doposiaľ neznámy muž si podľa polície dňa 10. septembra 2014 v priestoroch pobočky jednej z bánk na Námestí hraničiarov v Bratislave otvoril osobný účet, pričom následne na tento účet previedol prostredníctvom internetu finančné prostriedky pochádzajúce z trestného činu podvodu, k spáchaniu ktorého došlo na území Nemeckej republiky. "Svojím konaním páchateľ previedol banke alebo pobočke zahraničnej banky príjem alebo iný majetok pochádzajúci z trestnej činnosti v úmysle zatajiť jeho pôvod v trestnom čine, a spôsobil tak celkovú škodu vo výške 53.128 eur," uviedol Szeiff.

Na fotografiách je podľa polície zobrazená osoba, ktorá v uvedený deň zakladala bankový účet a disponovala odcudzeným pasom občana Veľkej Británie, pravdepodobne išlo o jeho falzifikát.

Podľa polície ide o muža vo veku približne 35 až 40 rokov, vysokého okolo 180 až 185 cm, strednej postavy, má krátke vlasy a v banke mal oblečenú čiernu košeľu s dlhým rukávom.

Akékoľvek informácie, ktoré by mohli prispieť k vypátraniu osoby na fotografiách, oznámte na bezplatnom telefónnom čísle 158 alebo osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení.