Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Krimi

TRAGÉDIA: Pri zrážke s vlakom vyhasol život 28-ročného muža

Ilustračná snímka. Foto: Facebook Polícia SR - Nitriansky kraj

Ohliadajúci lekár na mieste konštatoval smrť následkom mnohopočetných devastačných poranení nezlučiteľných so životom, uviedla Ligdayová.

Prešov 30. augusta (TASR) - Život muža si vyžiadala zrážka s vlakom, ku ktorej došlo v nedeľu (29. 8.) popoludní medzi železničnou zastávkou Prešov - mesto a Veľký Šariš. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

Ako povedala, pri prechádzaní uvedeným úsekom 37-ročný rušňovodič osobného vlaku pred železničným priecestím zbadal, ako na koľaje vkročil muž. "Napriek okamžitému použitiu rýchločinného brzdenia už ale nedokázal zrážke zabrániť. Bolo zistené, že išlo o 28-ročného Prešovčana. Rušňovodič bol podrobený dychovej skúške, výsledok bol negatívny. Ohliadajúci lekár na mieste konštatoval smrť následkom mnohopočetných devastačných poranení nezlučiteľných so životom," uviedla Ligdayová.

Poverený príslušník v prípade začal podľa jej slov trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Presné okolnosti udalosti polícia naďalej preveruje.