Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Krimi

Účastníci nehody v Zámutove boli opití, jeden nafúkal vyše 4 promile

Ilustračná snímka Foto: TASR/Pavel Neubauer

Na vozidle vznikla pri nehode škoda za 3000 eur, na stĺpe elektrického vedenia 10.000 eur.

Zámutov 11. októbra (TASR) – Trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví vedie polícia vo Vranove nad Topľou v súvislosti s dopravnou nehodou, ku ktorej došlo v sobotu (9. 10.) v obci Zámutov. Jej dvaja účastníci pri nej utrpeli ľahké, dvaja ťažké zranenia. Ako TASR informovala hovorkyňa prešovského krajského policajného riaditeľstva Jana Ligdayová, súčasťou policajného šetrenia je aj stotožnenie vodiča. Traja z účastníkov nehody pri dychovej skúške nafúkali od dvoch do štyroch promile.

K nehode malo dôjsť krátko pred 3.00 h ráno, keď dosiaľ nestotožnený vodič narazil s osobným motorovým vozidlom pred jedným z rodinných domov do betónového stĺpa elektrického vedenia. "Po náraze vozidlo otočilo, stĺp sa po náraze zlomil a vyvrátil sa na vozidlo," uviedla Ligdayová s tým, že podľa predbežnej lekárskej správy utrpeli dvaja muži vo veku 27 rokov ľahké zranenia, muž vo veku 24 rokov a 27-ročná žena ťažké zranenia.

Na vozidle vznikla pri nehode škoda za 3000 eur, na stĺpe elektrického vedenia 10.000 eur. "Po dopravnej nehode bola u účastníkov vykonaná dychová skúška, u prvého s výsledkom viac ako štyri promile, u druhého s výsledkom viac ako dve promile a posledný muž vo vozidle nafúkal viac ako tri promile," doplnila hovorkyňa. Polícia preveruje príčinu nehody, jej dôvody, ako aj zavinenie.