Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Krimi

Polícia upozorňuje na novú formu podvodu, ženu okradli skoro o 300 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR

V tejto súvislosti apeluje na ľudí, aby neposkytovali údaje o svojej platobnej karte. Polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

Bratislava 14. mája (TASR) - Bratislavská polícia upozorňuje verejnosť na novú formu podvodov, s ktorou sa v uplynulých dňoch stretla na území Bratislavského kraja. V tejto súvislosti apeluje na ľudí, aby neposkytovali údaje o svojej platobnej karte. Polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

Priblížila, že podvodník vydávajúci sa za kamarátku poškodenej ju mal kontaktovať cez súkromnú správu na sociálnej sieti. Oznámil jej, že údajne vyhrala 900 eur prostredníctvom telefónneho operátora, avšak najprv musí platobnou kartou uhradiť 277,96 eura. Poškodená preto prostredníctvom mobilnej aplikácie poskytla informácie o svojej platobnej karte, následkom čoho o financie prišla a kartu jej zablokovali.

Polícia v tejto súvislosti apeluje na ľudí, aby za žiadnych okolností neposkytovali žiadne údaje z platobnej karty, ako sú číslo karty, údaj o platnosti karty, CVV alebo prístupové heslá. "Ak vás kontaktuje spoločnosť, fyzická osoba, ktorú nepoznáte, prípadne poznáte, ale nemáte z toho dobrý pocit, máte pochybnosti - pýtajte sa, volajte známym a predovšetkým na číslo 158, keďže môže ísť o podvod," dodala.