Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Krimi

Polícia v Žilinskom kraji odhalila minulý týždeň 62 opitých vodičov

Ilustračné foto. Foto: TASR - Martin Baumann

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky.

Žilina 1. marca (TASR) - Polícia zaevidovala v uplynulom týždni na cestách v Žilinskom samosprávnom kraji (ŽSK) 62 vodičov pod vplyvom alkoholu. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Gabriela Kremeňová.

Doplnila, že z celkového počtu vodičov motorových vozidiel nafúkali 20 nad jedno promile, u 13 vodičov zistili požitie alkoholických nápojov s hodnotou pod jedno promile, sedem vodičov spôsobilo dopravnú nehodu pod vplyvom alkoholu a jeden vodič sa odmietol podrobiť dychovej skúške. "Kontrolám sa nevyhli ani cyklisti, u 21 z nich bola dychová skúška pozitívna," uviedla krajská policajná hovorkyňa.

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. "Nielen z dôvodu, že sa dopustia priestupku alebo trestného činu. Ale najmä preto, že následky dopravných nehôd zavinených práve vodičmi pod vplyvom alkoholu bývajú v mnohých prípadoch tragické," upozornila krajská policajná hovorkyňa.